Фаза развитку
|
Норма витрат
|
Эфект
|
Зернові озимі
|
Насіння
|
100-200 г/10 л води/1 тонна насіння
|
Збільшення енергії проростання, схожості, підвищення врожайності на 3-4 ц/га |
Осінь (бажано)
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Стимулює розвиток кореневої системи, підвищує морозостійкість |
Фаза кущіння
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення врожайності на 4-6 ц/га |
Фаза виходу в трубку
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Фаза наливу зерна (за можливості проходу техніки чи використання авіації)
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення клейковини на 3-4 одиниці, склоподібності на 14-17%, вміст сирого білка на 2-4% (пшениця) |
Ярові зернові
|
Насіння
|
100-200 г/10 л води/1 тонна насіння
|
Збільшення енергії проростання, схожості, підвищення врожайності на 3-4 ц |
Фаза кущіння
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення врожаю на 4-6 ц/га, підвищення якості зерна |
Фаза виходу в трубку
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Фаза наливу зерна (за можливості проходу техніки чи використання авіації)
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення клейковини на 3-4 одиниці, склоподібності на 14-17%, вміст сирого білка на 2-4% (пшениця) |
Ячмінь пивоварний
|
Насіння
|
100-200 г/10 л води/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості, підвищення врожайності |
Фаза кущіння
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення врожайності на 10-15% |
Фаза виходу в трубку
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Цукровий буряк
|
Обробка насіння
|
200 г/10 л води/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Фаза 2-3 пари листя
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Приріст урожайності до 20%, збільшення виходу цукру |
Період формування корнеплоду
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Період інтенсивного росту корнеплоду
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Соняшник
|
Насіння
|
200 г/10 л води/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Фаза всходів
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Активізація розвитку на початку вегетації |
Фаза 3-4 листків
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Приріст врожайності до 3-4 ц/га, підвищення олійності на 1,0-1,5% |
Фаза 7-8 листків (бажано)
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Підвищення олійності на 0,6-0,7% |
Ріпак
|
Насіння
|
200 г/10л води/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Фаза утворення листової розетки розгалуження
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення врожайності в середньому до 10-15%, підвищення якості насіння |
Фаза бутонізації (не пізніше 20 днів до прибирання)
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Кукурудза на зерно
|
Обробка насіння
|
200 г/10 л води/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Фаза 3-4 справжніх листків
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Приріст урожайності 14-25% |
Фаза 11-16 листків
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Фаза молочної стиглості
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Соя на зерно
|
Обробка насіння
|
200 г/10 л воды/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Фаза 2-3 справжніх листків
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Приріст урожайності 10-12% |
Внекоренева обробка в період вегетації (1-2 рази)
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Горох
|
Обробка насіння
|
200 г/10л води/1 тонна
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Фаза 5-6 листків, початок викиду вусів
|
45-50 г/га/250-300 л воды
|
Збільшення розвитку кореневої системи, формування вищої врожайності, підвищення посухостійкості |
Після цвітіння
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Продовження періоду вегетації та наливу зерна, покращення товарної якості |
Картопля
|
Обробка клубнів перед посадкою
|
100-200 г/20-30 л води/1000 кг
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Обробка при висоті рослини 8-12 см
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Збільшення врожайності до 120 ц/га, збільшення вмісту сухих речовин, підвищення вмісту крохмалю та аскорбінової кислоти |
В період бутонізації
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Морква
|
Обробка (замочування) насіння
|
0,01-0,03 % розчин
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Період формування корнеплоду
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Приріст врожайності на 30-40 ц/га, збільшення показників якості та зберігання |
Період інтенсивного росу корнеплоду
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Капуста пізня
|
Обробка насіння
|
0,01-0,03% розчин
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Полив розсади
|
0,005-0,01% розчин
|
|
Період нарощування вегетативної маси
|
45-50 г/га/250-300 л води
|
Приріст врожайності на 30-40 ц/га, збільшення показників якості та зберігання |
Формування качана
|
45-50 г/га/50-300 л води
|
Томати
|
Обробка насіння
|
0,01-0,03% розчин
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
Полив розсади
|
0,005-0,01% розчин
|
Приріст врожайності, збільшення стійкості до хвороб, зниження нітратів, підвищення товарної якості плоду |
До цвітіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
В період формування 1-ї кисті
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Період інтенсивного плодоносіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Огірки
|
Обробка насіння
|
0,01-0,03% розчин
|
Збільшення енергії проростання, схожості |
До цвітіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Приріст врожайності, збільшення стійкості до хвороб, зниження нітратів, підвищення товарної якості плоду |
Зав’язування перших плодів
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Період інтенсивного плодоносіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Полуниця
|
До цвітіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Приріст врожайності, збільшення стійкості до хвороб, підвищення товарної якості плодів |
Початок плодоносіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Період інтенсивного плодоносіння
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Виноград
|
Замочування живців
|
0,01-0,03% розчин
|
Стимулює зростання кореневої системи, підвищує приживання саджанців |
Перед цвітінням
|
45-50 г/250-300 л/га
|
Приріст врожайності до 16%, збільшення вмісту цукру на соку. Зменшення кислотності, підвищення стійкості до хвороб |
Початок формування кистей
|
45-50 г/250-300 л/га
|